luni, 2 februarie 2009

Exista o a doua lume

Astazi am vazut un reportaj care mi-a atras atentia: existenta unei alte lumi.Si nu,nu era science fiction.Era cat se poate de..real, sau, mai bine zis, virtual. Este vorba despre o lume virtuala, numita Second Life.

Ce este Second Life/ Lumea virtuala?

Second Life reprezinta o lume virtuala 3-D construita si detinuta in totalitate de catre rezidentii ei. De la deschiderea ei catre public in anul 2003, lumea virtuala s-a dezvoltat exploziv fiind astazi locuita de 5,755,083 de oameni de pe intreaga planeta.

- Din momentul in care patrunzi in aceasta Lume vei descoperi un continent digital vast, plin de oameni, distractie, experiente si oportunitati. Probabil ca vei descoperi parcela perfecta de pamant pe care sa iti construiesti casa sau sa pui bazele propriei afaceri odata ce o explorezi un pic.
- Vei fi de asemenea inconjurat de Creatiile colocatarilor. Deoarece rezidentii au drepturi asupra propriilor creatii digitale, ei pot cumpara, vinde si pot face schimb cu alti rezidenti.
- In mod obisnuit pe Piata se desfasoara lunar tranzactii de milioane dolari americani. Acest comert este realizat cu ajutorul unei unitati tranzactionale specifice Lumii, si anume dolarul Linden, care poate fi convertit in dolar american in cadrul mai multor schimburi online, prospere, de dolari Linden.
Bine ati venit in Second Life! Asteptam cu nerabdare sa va vedem in aceasta Lume

( sursa : http://www.secondliferomania.com )

Personal, consider ca aceasta lume virtuala are punctele ei forte, dar cu siguranta si mari dezavantaje.
Intr-adevar, te sustragi din cotidianul monoton si patrunzi intr-o lume noua, unde poti sa-ti indeplinesti toate visurile si sa treci peste prejudecatile vietii reale.Caci, in aceasta “second life”, fiecare poate sa faca ce vrea, fara sa dea socoteala.Exista un mentor, caruia poti sa i te plangi de comportamentul neadecvat al unuia dintre membri, si in functie de gravitatea faptelor, acesta poate fi eliminat. Dar poate intra cu o noua identitate. Cunosti lume noua din toate partile mapamondului, esti invitat la petreceri organizate de cei de aici, te distrezi fara sa mai fi impovarat de complexe si inhibitii.Trebuie doar sa-ti alegi un avatar pe care poti sa-l manuiesti cum vrei.Avatarul este o proiectie a ta in acea lume, dar nu e obligatoriu sa-ti semene.Si unde mai pui ca poti sa iti alegi hainutele pe care le doresti -platite cu dolari Linden.
Unii chiar obtin sume importante de bani facand afaceri imobiliare sau de alte tipuri.
Nu este un joc, nu concurezi cu nimeni, nu trebuie sa obtii puncte.Este, pur si simplu, o a doua viata.Unii oameni marturiseau ca isi petrec mai mult de 12 ore in “second life”.Acolo leaga prietenii, participa la petreceri, se indragostesc..Acolo traiesc.
Dar exista pericolul ca incet,incet sa se produca o iminenta dezumanizarea.Vom deveni sclavii calculatorului in adevaratul sens al cuvantului. O sa ajungem sa confundam lumea virtuala cu cea reala si poate chiar s-o preferam pe prima. O sa uitam sa comunicam cu persoanele din jur, o sa ne pierdem incredere in propria persoana, obisnuiti fiind sa ne ascundem in spatele monitorului pentru a ne putea da frau liber sentimentelor.
Cred ca ar trebui, intai, sa incercam sa facem lumea reala mai buna, in loc sa ne construim alta.Ar fi un act de lasitate. Si sa nu ne consideram niste mici dumnezei.

Ce credeti despre “Second Life” ?Ati fi tentati sa intrati in ea?

Niciun comentariu: