miercuri, 20 mai 2009

Originalitatea : calitate sau defect ?



Din cele mai vechi timpuri,oamenii au condamnat originalitatea.
Societatea nu suporta sa te ridici deasupra ei,sa te faci remarcat,sa ai propriile idei.Te vrea fad,vrea o marioneta pe care sa o poate manevra.Daca ea este gri,de ce tu sa fii colorat?
Daca esti ALTFEL fata de majoritatea persoanelor, vei fi numaidecat etichetat drept inadaptat sau nebun.O vor vedea ca pe o reactie impotriva lor, ca pe o sfidare si nu vor intelege niciodata ca asa simti tu ca trebuie sa fii.Nu, tu trebuie sa joci dupa regulile ei.
Si, pana la urma,cine impune aceste reguli?Cine ne spune cum e normal sa fim?Cine ne stabileste limitele? De ce trebuie sa ne imbracam,sa vorbim,sa ne comportam intr-un anumit fel ?Daca acum un secol am fi iesit pe strada imbracati cum suntem azi,cu siguranta am fi fost marginalizati.Cine ne poate spune ce e bine si ce e rau ?Atata vreme cat respectam regulile impuse de propria noastra constiinta si moralitate , fiecare are dreptul de a fi asa cum isi doreste.
Recunosc, sunt o persoana intristator de obisnuita.M-au cuprins in griul lor si nu cred ca voi putea iesi.Imi lipseste curajul si e mult mai comod asa.Sa asculti regulile lor,chiar daca sufletul tau vrea altceva.
Dar apreciez oamenii care ies din standardele asa zisei normalitati.Rare exemplare,ce-i drept.Mai intalnim copii frustrati,care vor sa se impotriveasca sistemului imbracandu-se intr-un fel,vorbim vulgar si facand lucruri blamate de restul.Nu vorbesc de ei.Ei nu sunt originali,tot spiritul de turma ii face astfel. Vorbesc de cei care gandesc altfel,care au o mai mare deschidere a mintii ,de oamenii inteligenti care se pot face remarcati ,dar nu sunt lasati .
Societatea se ghideaza dupa aparente,formeaza o mediocritate rautacioasa,o nulitate multumita de sine . Cine suntem noi sa-i judecam pe altii ? Cu ce le suntem superiori ?Ar trebui sa ne analizam propriile noastre defecte , sa le indepartam si abia atunci sa ne preocupe defectele altora .

6 comentarii:

Mugur Marius spunea...

Cum ştim dacă avem un defect? dupa ce criterii putem şti dacă ceea ce avem/facem este un defect sau ... calitate? Fiecare priveşte unele calităţi ca nişte defecte şi vice-versa:) ... e un subiect ambiguu

Mugur Marius spunea...

Corectură: "unii privesc calităţile ca nişte defecte şi vice-versa...greu de ştiut ce "defect" poţi păstra sau corecta, unele calităţi sunt privite în anumite situaţii ca nişte defecte..." :) ... te-am pupat, voi ţine aproape!

deea spunea...

Tocmai. Avand in vedere ca nu putem discerne defectele de calitati in propria persoana (pentru ca nimeni nu a stabilit regulile unei personalitati perfecte, depinde doar din ce unghi privesti lucrurile), cu atat mai putin avem dreptul sa le judecam la altii.
Multumesc de comentarii! Sa iti mai expui parerile si sa ma corectezi acolo unde crezi ca gresesc.:)

Mugur Marius spunea...

Corectează ora!:)) ... ;>

deea spunea...

Gata.
M-am chinuit putin pana am descoperit cum. Ma cam depaseste tehnologia moderna.:))
Ma bucur ca esti vigilent.:>
Astept alte observatii.
:*

Anonim spunea...

Originalitatea? calitate condamnata...